Eristyslasi

AdobeStock_29958570

Eristyslasi

Eristyslasin tehtävä on eristää lämmön siirtyminen ulkoa sisälle ja päinvastoin.

Eristyslasin lämmöneristykseen vaikuttaa se, kuinka moninkertainen eristyslasielementti on ja käytetäänkö elementissä esimerkiksi pinnoitettuja laseja. Eristyslasi voi koostua kahdesta, kolmesta, tai jopa neljästä lasilevystä, jotka on liimattu elementiksi välilistojen kanssa. PLG:n eristyslaseissa välitila täytetään argon-kaasulla, jolloin se parantaa U-arvoa eli lämmöneristystä.

Eristyslasissa mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Tarvitset sitten hyvää lämmöneristystä, auringonsuojaa, hyvää äänieristävyyttä tai henkilö-/ murto- ja luotisuojaa, on eristyslasi siihen erinomainen ratkaisu.

Lämmöneristävyys ja auringonsuoja

Äänieristys

Henkilönsuoja

Eristyslaseja käytetään mm. ikkunarakenteissa, ulko-ovissa, lasikatteissa ja täyslasisissa julkisivuissa.

U – arvo

U-arvo kertoo, kuinka hyvin eristyslasi eristää lämpöä. Mitä pienempi U-arvo, sitä parempi on lasin lämpötekninen suorituskyky, tämä tarkoittaa sitä, että eristyslasit pitävät lämmön sisällä talossa paremmin ja vähentävät energiankulutusta.

G – arvo

Eristyslasin G-arvo kertoo lämmönläpäisykertoimen, toisin sanoen kuinka tehokkaasti eristyslasi osaa hyödyntää auringon tuottamaa valoa ja lämpöä. Suuri arvo kertoo lasin osaavan hyödyntää aurinkoenergiaa hyvin, pieni arvo taas kertoo heikommasta aurinkoenergian hyödyntämisestä.

LT - arvo

LT-arvo kertoo eristyslasin valonläpäisykyvystä, toisin sanoen kuinka paljon valoa eristyslasi päästää lävitseen. Mitä suurempi arvo on, sitä enemmän valoa pääsee eristyslasin läpi.

eristyslasi alakuva
Asiantuntevaa palvelua

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä lasiasioissa meihin. Asiantuntijamme auttavat pienimmissäkin tarpeissa!